Programma

Trots, betrokken en resultaatgericht; dat zijn Vlaardingers! En dat maakt Vlaardingers ook kritisch. Nadat de stad jarenlang geregeerd is door landelijke partijen is de kaalslag duidelijk zichtbaar; we hebben geen ziekenhuis meer, het politiebureau is beperkt open, het buitenzwembad is verdwenen, de buitenruimte is slecht onderhouden, veel vierkante meters winkelruimte staan leeg en we zijn onze regiofunctie van de jaren negentig kwijt. Van een voorsprong zijn we op een achterstand terecht gekomen. Mooie, nieuwe ontwikkelingen zoals we om ons heen zien, zien we in Vlaardingen niet. Dat moet en kan anders!

Want ‘Kan niet, bestaat niet’. Met de creativiteit en de passie van een groep Vlaardingers met verscheidene achtergronden en daarmee kennis en ervaring gaan wij wat vooralsnog voor onmogelijk werd gehouden mogelijk maken. Wijken krijgen een eigen veiligheidsteam, we pakken huftergedrag aan middels oplopende boetes en we hebben aandacht voor de openbare ruimte en sociaal eigenaarschap. We stimuleren initiatieven die bijdragen aan het imago van de stad, aan het uit een isolement halen van bewoners of anderszins bijdragen aan het welzijn van Vlaardingers. De menselijke maat moet terug! En daarom hechten wij ook veel belang aan slachtofferzorg, zijn wij stevig voorstander van een zorgpension, bed, bad, brood en begeleiding en een buurthuis in iedere wijk. Om Vlaardingen weer tot een aantrekkelijke stad te maken zijn wij bovendien voorstander van een (zeil)jachthaven, een tramvoorziening voor het centrum, watertuinen en een groene, toekomstbestendige (binnen)stad. Doordat wij beter gebruik gaan maken van beschikbare Europese en landelijke subsidies kunnen we een inhaalslag maken; kan niet, bestaat niet.

In toenemende mate draagt de landelijke overheid haar taken over aan de gemeente. Beter voor Vlaardingen ziet ook hierin kansen om de stad vele malen aantrekkelijker te maken voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Dit doen wij samen met maatschappelijke organisaties, met ondernemers maar bovenal met de Vlaardingers! Deze stad met potentie moet weer een schone stad worden, een stad zonder kapot straatmeubilair, een stad met veel groen, een bruisende binnenstad en bovenal een veilige stad. En minstens zo belangrijk; wij gaan ons inzetten voor een sociale stad waar men met elkaar werkt aan een mooie, aantrekkelijke en weerbare stad. Een stad die klaar is voor de toekomst. Wij kijken niet terug maar vooruit!

Beter voor Vlaardingen, de naam zegt het al; wij zijn een lokale partij. Vlaardingers weten zelf wat goed is voor hun stad. Wij Vlaardingers hebben geen landelijke partijen nodig om onze stad te besturen. Voor u ligt ons partijprogramma. Hierin onze visie op de toekomst van onze stad. Heeft u zelf een goed idee, een suggestie, opmerkingen, aanmerkingen of klachten? Onze kandidaten horen het graag van u! Wij hebben de overtuiging dat we niet alleen problemen kunnen signaleren. We kunnen ook de oplossingen bedenken!Download ons volledige programmaVolg ons

Contact

Ben Trooster
Sprinterplaats 86
3134 TB Vlaardingen
info@betervoorvlaardingen.nl
+31 6 47191002

Creatie en realisatie door The MindOffice